Om oss

 

Dalmex är specialiserade på utrustning för demolering och håltagning för proffs. I vårt centrallager norr om Stockholm lagerför vi alltid ett brett sortiment av bland annat berg- och betongborr, stenspräckkilar, sågblad, bits och bilningsmejslar. Alla våra produkter kommer från ledande tillverkare och är av mycket hög kvalitet. Detta tillsammans med vår över 20 år långa erfarenhet borgar för att du får högkvalitativa produkter som passar ditt behov. Allt du finner i vår webshop finns i vårt egna centrallager och skickas normalt samma arbetsdag som du beställer.

 

Historia

Dalmex grundades i början på 1990-talet och var då återförsäljare av svensktillverkade mejslar och stenspräckkilar. Företagsnamnet Dalmex kom till inspirerat av mejseltillverkarens anknytning till Dalarna och att dessa produkter nu inom Dalmex försorg skulle exporteras i större utsträckning.

 

Under de följande åren på mitten av 1990-talet blev dock Dalmex alltmer, och till slut helt inriktad på hemmamarknaden och merparten av sortimentet blev baserat på import. Kontakterna med nya utländska leverantörer medförde också en breddning av sortimentet. Överenskommelser med ett antal större och mindre svenska företag medförde att Dalmex fick återförsäljarstatus.

 

Under 2000-talet fortsatte verksamheten och produktsortimentet att utvecklas, från att i början tillhandahålla ett smalt produktsortiment, till att bli en tämligen komplett leverantör specialiserad på mindre demoleringsverktyg för den svenska byggnadsindustrin. Genom egna återförsäljaravtal erbjöd Dalmex även maskinell utrustning såsom lättare entreprenadmaskiner från Atlas Copco samt elverk och trädgårdsmaskiner från Honda.

 

I början av 2010-talet valde Dalmex grundare Bengt Ekbom att pensionera sig och istället togs verksamheten över av Mats Ahlberg. I samband med detta flyttades centrallagret från Bromma till Vallentuna utanför Stockholm. Under de efterföljande åren har produktutbudet utökats och specialiserats ytterligare. Precis som tidigare har fokus alltid legat på att enbart sälja produkter med mycket hög kvalité.

 

2018 kommer bli ett händelserikt år för Dalmex. En ny webbplats har tagits fram för att göra det ännu enklare för dig som proffs att handla av oss. Vi har också rekryterat en ny sälj- och marknadschef för att vidareutveckla Dalmex och dess kunderbjudande. Vår affärsidé kommer dock vara oförändrad: att sälja högkvalitativ demolerings- och håltagningsutrustning till proffs.